Halleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg vegyes hal (ponty
harcsa stb.)
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
5 dkg zeller
1 db babérlevél
1 kávéskanál pirospaprika
2 kanál ecet
1 db zsemle
5 dkg zsír
5 dkg liszt
ízlés szerint só
cukor és törött bors


Elkészítés:
A megtisztított halat 1,5 l sós, gyengén ecetes, babérleveles,borsos, hagymás vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A leszűrt hallében megfőzzük a megtisztított és metéltre vágott zöldséget. 4 dkg zsírból és 5 dkg lisztből zsemleszínűre pirított rántást készítünk, elkeverjük benne a pirospaprikát, föleresztjük egy kevés hideg vízzel, és a levesbe öntjük. Belekeverjük a tejfölt, néhány percig forraljuk, ízlés szerint ecettel,egy kevés cukorral utánaízesítjük, és az 1 dkg zsírban megpirított zsemlekockákkal tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu