Káposztaleves füstölt kolbásszal
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta
4 dkg zsír
6 dkg
liszt
2 dkg hagyma
egy kávéskanál pirospaprika
só
10 dkg füstölt kolbász
5 dkg füstölt szalonna
1 dl tejföl.
Elkészítés:
A savanyú káposztát 1 1/2 l vízben (vagy füstölt hús levében)
puhára főzzük. A füstölt szalonnát kockára vágva megpirítjuk,
beleforgatjuk a vékony karikára vágott kolbászt, és
az egészet a levesbe tesszük. A zsírból és a lisztből zsemleszínűre
pirított rántást készítünk, teszünk bele egy evőkanálnyi
reszelt vagy apróra vágott vöröshagymát, egy kávéskanál
pirospaprikát, öntünk rá egy kevés hideg vizet, a levesbe
keverjük, és 10 percig forraljuk. Tálalás előtt belekeverjük
a tejfölt.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu