Káposztaleves füstölt kolbásszal

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta
4 dkg zsír
6 dkg liszt
2 dkg hagyma
egy kávéskanál pirospaprika

10 dkg füstölt kolbász
5 dkg füstölt szalonna
1 dl tejföl.


Elkészítés:
A savanyú káposztát 1 1/2 l vízben (vagy füstölt hús levében) puhára főzzük. A füstölt szalonnát kockára vágva megpirítjuk, beleforgatjuk a vékony karikára vágott kolbászt, és az egészet a levesbe tesszük. A zsírból és a lisztből zsemleszínűre pirított rántást készítünk, teszünk bele egy evőkanálnyi reszelt vagy apróra vágott vöröshagymát, egy kávéskanál pirospaprikát, öntünk rá egy kevés hideg vizet, a levesbe keverjük, és 10 percig forraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu