Borscs

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg marhahús
25 dkg burgonya
5 dkg zsír
20 dkg friss fejes káposzta
5 dkg paradicsom
1 kanál paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
15 dkg petrezselyemgyökér
4 dkg liszt
1 dl tejföl
1 kanál ecet
1 babérlevél
törött bors és só


Elkészítés:
A húst 1 1/2 l vízben, egy kevés sóval feltesszük főni. A metéltre vágott zöldségféléket egy kevés zsírban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és az ecetet. Ha a zöldség megpuhult, beletesszük a legyalult káposztát, a kockára vágott burgonyát, ráöntjük a kész, megszűrt húslevest, beletesszük a borsot, babérlevelet, és 25-30 percig forraljuk. A megfőtt húst kockákra vágva adjuk hozzá. A cikkekre vágott paradicsomot tálalás előtt pár perccel tesszük a forró levesbe. Tálaláskor minden tányér levesbe teszünk egy evőkanál tejfölt. A kuktában előbb a húst főzzük puhára, majd ha a leszűrt levébe beletettük a zöldséget, káposztát és burgonyát, ismét lezárjuk a fedőt, és kb. 10 percig főzzük.


Sokan ismerik, csak elkészíteni nem tudják az orosz borscs levest.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu