Gombagulyás

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
40 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
1 kanál zsír
1késhegynyi pirospaprika
1 dl tejföl
1 kanálka liszt
30-40 dkg burgonya
só.


Elkészítés:
Egy kanál zsírban megfuttatjuk a reszelt vagy apróra vágott, vöröshagymát,megszórjuk egy késhegynyi pirospaprikával,föleresztjük 1 dl vízzel, és a megtisztított, megmosott és kockára vágott gombát megfőzzük benne. Mikor félig puha, a megtisztított, kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk,felöntjük 1 l vízzel, és lassan forralva megfőzzük. Ha a burgonya, is megpuhult, a tejfölt elhabarjuk egy kanálka liszttel, és a gombához keverjük. Tálalás előtt még egyszer felforraljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu