Lebbencsleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
8-10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
15 dkg lebbencstészta
1 kanálka pirospaprika
2 pár debreceni kolbász
3-4 db burgonya
só és idényben 1-2 zöldpaprika(jobb ízű lesz a leves
ha egy húsleveskockát vagy egy kanál ételízesítőt is főzünk bele)


Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. Zsírjában aranysárgára pirítunk 15 dkg lebbencstésztát, hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, azzal is pirítjuk,hozzáadjuk a kb. egy ujjnyi széles karikákra vágott debreceni kolbászt, megszórjuk egy kanálka pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal felöntjük kb. 2 l vízzel. Beletesszük az egészen apró kockákra vágott burgonyát, 1-2 db kicsumázott zöldpaprikát, és nem túl erős tűzőn, többször megkeverve,nehogy a lebbencs az edény aljára lesüljön, készre főzzük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu