Minesztra
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
30 dkg sertéscsont
30 dkg vegyes zöldség
10
dkg kelkáposzta
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg burgonya
4 dkg zsír
1 evőkanál paradicsompüré
1 csomó zöldpetrezselyem
5 dkg spagetti
5 dkg reszelt sajt
5 dkg füstölt szalonna
só
Elkészítés:
A csontot egy kevés sárgarépával és petrezselyemgyökérrel
2 l sós vízben 2 órán át főzzük (kuktában elég 1 óra)
A megtisztított zöldségféléket metéltre vágjuk, és zsírban
megpároljuk. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük, és a zsírban megpirítjuk a paradicsompürét, föleresztjük a leszűrt csontlével, beletesszük a párolt zöldséget, a pirított szalonnát, ha forr, belefőzzük a spagettit, és kb. 20 percig forraljuk. A reszelt sajtot a tányérokba
tálalt levesbe tesszük.
Kedvelt olasz étel aminesztra - azaz zöldségleves
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu