Sóskaleves
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1/2kg sóska
2 dl tejföl
1 tojássárgája
3 dkg
zsír
1 evőkanál liszt
1 zsemle
cukor és só
Elkészítés:
A sóskát jól megválogatjuk, megmossuk, deszkán finomra
vágjuk, és a zsírban megpároljuk. Ha zsírjára sült, megszórjuk
1 evőkanál liszttel, elkeverjük, és föleresztjük kb. 1 l
vízzel. Megsózzuk, ízlés szerint megcukrozzuk, és jól felforraljuk.
Tálalás előtt beletesszük az 1 tojássárgájaval elkevert
2 dl tejfölt. A kissé szikkadt zsemlét kis kockákra vágjuk, a
sütőben - vagy esetleg egy kevés zsírban - megpirítjuk, és
külön adjuk hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu