Sóskaleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1/2kg sóska
2 dl tejföl
1 tojássárgája
3 dkg zsír
1 evőkanál liszt
1 zsemle
cukor és só


Elkészítés:
A sóskát jól megválogatjuk, megmossuk, deszkán finomra vágjuk, és a zsírban megpároljuk. Ha zsírjára sült, megszórjuk 1 evőkanál liszttel, elkeverjük, és föleresztjük kb. 1 l vízzel. Megsózzuk, ízlés szerint megcukrozzuk, és jól felforraljuk. Tálalás előtt beletesszük az 1 tojássárgájaval elkevert 2 dl tejfölt. A kissé szikkadt zsemlét kis kockákra vágjuk, a sütőben - vagy esetleg egy kevés zsírban - megpirítjuk, és külön adjuk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu