Tökbélleves
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 db (kb. 2 kg-os) spárgatök belseje a magokkal
együtt
20 dkg vegyes zöldség
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír
só
egy csipetnyi törött bors és tetszés szerinti betét.
Elkészítés:
A tökbelet magostul kb. 2 l hideg vízben - 1 kis fej egyben
hagyott vöröshagymával együtt - feltesszük főni. A vegyes
zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és kísebb darabokra
vágva, 1 kanál zsírban kissé megpirítjuk. Ha a tökbél megfőtt,levét leszűrjük, ízlés szerint megsózzuk, és a zöldséget puhára főzzük benne.
Levestésztát vagy májkonzervből készített galuskát főzünk bele.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu