Tökbélleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 db (kb. 2 kg-os) spárgatök belseje a magokkal együtt
20 dkg vegyes zöldség
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír

egy csipetnyi törött bors és tetszés szerinti betét.


Elkészítés:
A tökbelet magostul kb. 2 l hideg vízben - 1 kis fej egyben hagyott vöröshagymával együtt - feltesszük főni. A vegyes zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és kísebb darabokra vágva, 1 kanál zsírban kissé megpirítjuk. Ha a tökbél megfőtt,levét leszűrjük, ízlés szerint megsózzuk, és a zöldséget puhára főzzük benne. Levestésztát vagy májkonzervből készített galuskát főzünk bele.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu