Toszkán fehér bableves
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 közepes fehér hagyma felkockázva
3 sárgarépa szeletelve
4 szár zeller szeletelve
3 gerezd fokhagyma szeletelve
4 csésze apróra vágott kelkáposzta( 270 g )
kockára vágott paradicsom( 395 g )
2 doboz fehér bab
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított oregánó
6 csésze zöldségalaplé( 1 ½ l )
Elkészítés:
Takarék lángon keverje össze a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a fokhagymát, a kelkáposztát, a paradicsomot, a babot, a sót, a borsot, a kakukkfüvet, az oregánót és a zöldséglevet.
Főzzük alacsony fokozaton 8 órán át vagy magas hőmérsékleten 4 órán át, amíg a zöldségek megpuhulnak.Forrón tálaljuk.
Az eredeti kép és recept:tasty
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu