Hideg meggy leves
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1/2kg meggy
8-10 dkg cukor
2 dl tejföl
1 db
tojás
3 dkg liszt
egy csipetnyi só
1 csomag vaníliás cukor
1 dkg vaj
szegfűszeg
Elkészítés:
A meggyet jól megmossuk, kiválogatjuk és leszárazzuk.Tiszta edény felett magozzuk, hogy a leve ne menjen kárba.A kimagozott meggyet kb. 1 l cukros vízben megfőzzük, s a magozáskor felfogott levet is hozzáöntjük. Néhány percig
tartó forralás után beleszűrjük a liszttel és tojással elkevert 1 dl tejfölt, egy csipet sót, szegfűszeget teszünk bele, és még egyszer felforraljuk. Ekkor belekeverjük a másik deci tejfölt,a vajat, a vaníliás cukrot, és az edényt hideg vízbe állítva hűlni hagyjuk. Ha már hideg, jégre tesszük. Csészékben tálaljuk.
Ezek is érdekelhetnek:
Meggypuding
Habos meggyes
Meggyleves
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu