Egresleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1/4 kg egres
10 dkg cukor
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt


Elkészítés:
Egy l vízből és 10 dkg cukorból szirupot főzünk, és beleszűrjük a liszttel elkevert 1 dl tejfölt. Beletesszük a megtisztított, megmosott egrest, és gyenge tűzön főzzük, hogy a gyümölcs ne repedjen fel. 1-2 percnyi főzés után hozzákeverjük a többi tejfölt, és hűlni tesszük. Ha teljesen kihűlt,jégre állítjuk.Készíthetünk hideg gyümölcslevest almából, málnából, ribizliből,sárga- vagy őszibarackból is, a gyümölcsöt mindig a szirupba téve. A barackoknál a gyümölcs egyharmadát áttörve tegyük a levesbe. Dúsíthatjuk a gyümölcsleveseket tojássárgájával,és ízesíthetjük vaníliás cukorral.


A különböző levesporokból, sűrítményekből és kockákból percek alatt ízletes levest készíthetünk, de ízletesebbé, laktatóbbá tehetjük egy-egy jó betéttel.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu