Egyedényes csirke és rizs
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 tk olaj
1 kis hagyma apróra vágva
1 nagy vagy 2 kis csont nélküli; bőr nélküli csirkecomb filé kockákra vágva
2 tk curry paszta
egy bögre basmati rizs harmada
kétharmada egy bögre csirkealaplé
1 bögre fagyasztott vegyes zöldség
fél bögre fagyasztott leveles spenót
Elkészítés:
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd 5-6 perc alatt megpirítjuk a hagymát. Adjuk hozzá a csirkedarabokat, pirítsuk további pár percig, hogy a külseje színt kapjon, majd keverjük hozzá a curry pasztát és a rizst. Főzzük még kb. egy percig.
Öntsük fel a csirke alaplével, és dobjunk bele minden nagyobb darab fagyasztott zöldséget. Forraljuk fel, csökkentsük a hőt, majd fedjük le az edényt. Főzzük kb. 10 percig, majd keverjük hozzá a maradék zöldséget. Szórjuk rá a spenótot, fedjük le, majd főzzük még kb. 10 percig, amíg az összes alaplé felszívódik és a rizs megpuhul. Az egészet jól összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, majd beleforgatjuk.
Egyedényes csirke és rizs eredeti receptje és képe:bbcgoodfood
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu