Laska- (macesz) gombóc

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
10 dkg laska
6 dkg zsír
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 kis fej vöröshagyma
egy késhegynyi törött bors
1 csomó zöldpetrezselyem
egy csipetnyi reszelt gyömbér


Elkészítés:
5 dkg zsírt habosra keverünk egy egész tojással és egynek a sárgájával. A kis fej megtisztított vöröshagymát lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, és 1 dkg zsírban aranysárgára pirítjuk, majd az elkevert tojáshoz adjuk az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt. Ízesítjük sóval, törött borssal és egy kevés reszelt gyömbérrel, elkeverjük az apróra tört laskával, és fél óra hosszat pihentetjük. Utána vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben vagy a levesben megfőzzük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu