Laska- (macesz) gombóc
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
10 dkg laska
6 dkg zsír
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 kis fej vöröshagyma
egy késhegynyi törött bors
1 csomó zöldpetrezselyem
egy csipetnyi reszelt gyömbér
Elkészítés:
5 dkg zsírt habosra keverünk egy egész tojással és egynek
a sárgájával. A kis fej megtisztított vöröshagymát lereszeljük,
vagy nagyon apróra vágjuk, és 1 dkg zsírban aranysárgára
pirítjuk, majd az elkevert tojáshoz adjuk az apróra vágott
zöldpetrezselyemmel együtt. Ízesítjük sóval, törött borssal
és egy kevés reszelt gyömbérrel, elkeverjük az apróra tört
laskával, és fél óra hosszat pihentetjük. Utána vizes kézzel
kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben vagy a levesben
megfőzzük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu