Vitaminsaláta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
(kb. 70 dkg kész saláta lesz belőle) 50 dkg burgonya
20 dkg zöldborsó (vagy 10 dkg konzerv zöldborsó)
2 fej saláta
1 csomó hónapos retek
1 csomó zöldpetrezselyem
2 dl tartármártás (ez készen is kapható
de ha házilag készítjük
akkor a következők szükségesek: 1 tojássárgája
1 dl olaj
egy mokkáskanál citromlé
egy kevés só és porcukor
egy csipet törött bors
egy kiskanál mustár
1/2 dl fehér bor és 2 kanál tejföl).


Elkészítés:
A 1/2 kg burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk,és apró kockákra vágjuk. A zöldborsót kifejtjük, egy kevés vízben megpároljuk, és leszűrjük (a konzerv zöldborsót csak leszűrjük). A fejes salátakat megmossuk, lecsurgatjuk, néhány szép levelet félreteszünk a tálaláshoz, a többit pedig ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A retket is jól megmossuk,lecsurgatjuk, és vékony karikákra vágjuk.A burgonyát, borsót, salátát és retket elvegyítjük a tartármártással, és salátalevélen tálaljuk. A tartármártás elkészítése: a tojássárgáját elkeverjük egy kanálka citromlével és egy csipetnyi sóval, majd állandó keverés közben, szinte cseppenként adagolva, hozzáadjuk az olajat. Ha a tojássárgája már az egész olajat felvette, akkor belekeverjük a mustárt, 2 kanál tejfölt, 1/2 dl fehér bort, szükség szerint ízesítjük még porcukorral. Egy csipet törött borssal,esetleg citromlével.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu