Svájci saláta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20 dkg sajt
30 dkg burgonya
2 fej saláta
2 db kis paradicsom
1 db zöldpaprika
1 kis fej zeller
1 db(kb. 5 dkg) ecetes uborka
2 dl tartármártás


Elkészítés:
A sajtot vékonyan lehámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és ugyancsak apró kockákra vágjuk. A hámozott zellert megfőzzük(lehet húslevesben is), és szintén kockákra vágjuk. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk,és a paradicsomot vékonyan fölszeleteljük. A zöldpaprikát megmossuk, a csumáját kiszedjük, és a paprikát vékony karikákra vágjuk az ecetes uborkával együtt. A fejes salátát megmossuk, lecsurgatjuk - néhány szép levelet félreteszünk a tálaláshoz -, a többit pedig csíkokra vágjuk. Az így előkészített anyagokat óvatosan - hogy össze ne törjenek,elkeverjük 2 dl tartármártással, és salátalevélen tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu