Almás zellersaláta
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 nagy fej zeller
2-3 db alma
20 dkg főtt
burgonya
1/2 citrom
só
2 dl tartármártás
egy kávéskanál vágott zöldpetrezselyem
esetleg 1 db paradicsompaprika
Elkészítés:
A zellert megmossuk, meghámozzuk, és uborkagyalun legyalulva
besózzuk. Az almát is meghámozzuk, magházát kiszedjük,
citromot csöpögtetünk rá (hogy ne barnuljon meg),
és a tisztított, főtt burgonyával együtt vékony szeletekre
vágjuk. A legyalult zellert jól kinyomkodva az almás burgonyához
vegyítjük, az egészet óvatosan elkeverjük 2 dl tartármártással,
megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel,és hideg helyen 1-2 óra hosszat állni hagyjuk. Tálaláskor vékony csíkokra vágott paradicsompaprikával díszíthetjük, de ez el is maradhat.
Önmagában is jó, de hideg sült, sonka vagy sajt mellé is adhatjuk vacsorára.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu