Almás zellersaláta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 nagy fej zeller
2-3 db alma
20 dkg főtt burgonya
1/2 citrom

2 dl tartármártás
egy kávéskanál vágott zöldpetrezselyem
esetleg 1 db paradicsompaprika


Elkészítés:
A zellert megmossuk, meghámozzuk, és uborkagyalun legyalulva besózzuk. Az almát is meghámozzuk, magházát kiszedjük, citromot csöpögtetünk rá (hogy ne barnuljon meg), és a tisztított, főtt burgonyával együtt vékony szeletekre vágjuk. A legyalult zellert jól kinyomkodva az almás burgonyához vegyítjük, az egészet óvatosan elkeverjük 2 dl tartármártással, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel,és hideg helyen 1-2 óra hosszat állni hagyjuk. Tálaláskor vékony csíkokra vágott paradicsompaprikával díszíthetjük, de ez el is maradhat.


Önmagában is jó, de hideg sült, sonka vagy sajt mellé is adhatjuk vacsorára.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu