Káposztasaláta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 kísebb fej fehér- vagy vöröskáposzta (60- 70 dkg)
1/2 dl ecet
egy csapott evőkanál cukor
egy késhegynyi köménymag
egy kevés törött bors és 2 evőkanál só.


Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és 1-2 óra hosszat állni hagyjuk. Közben 2 dl vizet felfőzünk 1/2 dl ecettel, egy evőkanál cukorral, egy késhegynyi köménymaggal, és amikor forr, akkor a sóból jól kinyomott káposztát leforrázzuk vele. Megszórjuk egy kevés törött borssal, és ha kihűlt, üvegbe téve hidegre vagy a hűtőszekrénybe tesszük.


Több napig eláll.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu