Bajai halászlé II
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 kg ponty
1 kg dévér
1 kg csuka
50 dkg kárász
5 nagy fej vöröshagyma
6 liter viz
5 púpos kanál
tört paprika
2 nagy paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
só (haltej
ikra).
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, és a lesózott,megtisztított, beirdalt és feldarabolt
halat a kárász kivételével bográcsba tesszük. Vizet öntünk rá és
alágyujtunk. Gyorsan felforraljuk,különben a hal szétesik. Hozzáadjuk
a tört paprikát. Beletesszük a paradicsomot és az apróra kockázott fokhagymát.
A kárászt és a belsőségeket az utolsó félórában tesszük csak bele.
Forrás után egy órát fözzük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu