Bajai halászlé II

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 kg ponty
1 kg dévér
1 kg csuka
50 dkg kárász
5 nagy fej vöröshagyma
6 liter viz
5 púpos kanál tört paprika
2 nagy paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
só (haltej
ikra).


Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, és a lesózott,megtisztított, beirdalt és feldarabolt halat a kárász kivételével bográcsba tesszük. Vizet öntünk rá és alágyujtunk. Gyorsan felforraljuk,különben a hal szétesik. Hozzáadjuk a tört paprikát. Beletesszük a paradicsomot és az apróra kockázott fokhagymát. A kárászt és a belsőségeket az utolsó félórában tesszük csak bele. Forrás után egy órát fözzük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu