Halleves Kainuu módra

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1
5 l viz
3 fej hagyma

4-5 krumpli
0
5 kg filézett hal (lazac
csuka és sügér)
felapritott petrezselyem zöldje
snidling
kapor
vaj.


Elkészítés:
Két-hagymát felaprítunk, majd a hallal együtt feltesszük föni, A meghámozott krumplit kis darabokra vágjuk. A majdnem teljesen megpuhult halat kivesszük és azt is feldaraboljuk.A léből kidobjuk a hagymát,és beletesszük a krumplit, tíz percig főzzük. Hozzátesszük a halat és a zöldeket, majd olvasztott vajjal, felapritott nyers hagymával, barna kenyérrel tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu