Ecetes uborka

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
uborka

ecet
cukor
babérlevél
köménymag
kapor
szalicil
egész bors
köménymag
meggylevél
( pár szelet )torma


Elkészítés:
A kis, apró uborkákat jól megmossuk - ha földes, sáros, akkor puha kefével átkeféljük -, és nagyobb üvegekbe rakjuk. Ahány literes az üveg, annyiszor 1 dl ecetet, egy kávéskanál sót és 5 dkg cukrot veszünk. Az üveget feltöltjük vízzel,majd a vizet ismét leöntjük, és annyit veszünk el belőle, amennyi ecetet használunk hozzá. Az ecetes vizet felforraljuk a cukorral, sóval, néhány darab babérlevéllel, néhány szem borssal, köménymaggal, kaporszárral, meggylevéllel és 1-2 szelet tormával együtt. Forrón az uborkára öntjük, tetejére egy fél kávéskanál szalicilt szórunk, lekötjük, és száraz gőzbe tesszük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu