Vizes uborka

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
uborka
kapor
víz
szalicil

torma


Elkészítés:
A lehetőleg egyforma nagyságú uborkákat jól megmossuk,nagyobb üvegekbe rakjuk, néhány szál kaprot és 1-2 szelet megtisztított tormát téve közé. Az üveget megtöltjük vízzel,majd a vizet leöntjük, megmérjük, és ahány liter a víz, annyiszor két evőkanál sóval felforraljuk. Ha langyosra hűlt, az uborkára öntjük, tetejére egy fél kávéskanál szalicilt teszünk,és lekötjük. Ha a víz az uborkán leapadna, felforralt sós vízzel töltsük fel. Pár nap múlva a leve megzavarosodik, majd szépen letisztul. Ekkor az uborka már fogyasztható.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu