Ételízesítő zöldségkeverék

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 kg petrezselyemgyökér
25 dkg zellergumó
25 dkg karfiol
25 dkg kelkáposzta
25 dkg sárgarépa
25 dkg karalábé
5 db piros paradicsompaprika
5 db húsos zöldpaprika
50 dkg só


Elkészítés:
A zöldségféléket jól megmossuk, megtisztítjuk, és hús darálón átdaráljuk. Elkeverjük a sóval, és üvegbe töltjük, jó szorosan lenyomkodva. Lekötve azonnal a kamrába, a helyére tehetjük. Bármiker kivehetünk belőle, a maradék nem romlik meg.


Négy liter sótalan levesbe egy evőkanálnyi ételízesítőt tegyünk. Ha ezt a zöldségkeveréket használjuk, soha ne sózzuk meg az ételt előre, csak az ízesítő hozzáadása után, nehogy túl sós legyen.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu