Ételízesítő zöldségkeverék
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 kg petrezselyemgyökér
25 dkg zellergumó
25 dkg karfiol
25 dkg kelkáposzta
25 dkg sárgarépa
25 dkg karalábé
5 db piros paradicsompaprika
5 db húsos zöldpaprika
50 dkg só
Elkészítés:
A zöldségféléket jól megmossuk, megtisztítjuk, és hús darálón
átdaráljuk. Elkeverjük a sóval, és üvegbe töltjük, jó
szorosan lenyomkodva. Lekötve azonnal a kamrába, a helyére
tehetjük. Bármiker kivehetünk belőle, a maradék nem romlik
meg.
Négy liter sótalan levesbe egy evőkanálnyi ételízesítőt tegyünk.
Ha ezt a zöldségkeveréket használjuk, soha ne sózzuk meg
az ételt előre, csak az ízesítő hozzáadása után, nehogy túl sós
legyen.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu