Kovászos uborka II

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
uborka
kapor
kenyér
ecet
víz


Elkészítés:
A közepes nagyságú, lehetőleg egyforma uborkákat mossuk meg, a végüket - egymással ellentétes irányban - 2-3 cmre vágjuk be, és tegyük üvegbe. Rakjunk közé egy-két kaporszárat, a tetejére pedig egy kis szelet kenyeret, amelyre néhány csepp ecetet csöpögtetünk. Forraljunk gyengén sós vizet (1 l vízbe egy kávéskanál sót tegyünk), majd ha langyosra hűlt, öntsük az uborkára, és az üveget egy kis tányérkával lefedve állítsuk meleg helyre - napra vagy a tűzhely közelébe. Egy nap múlva az uborka leve megzavarosodik, 3-4 nap múlva pedig az uborkák zöld színe megvilágosodik. Ekkor átszedjük őket egy másik üvegbe, a levét sűrű szűrőn vagy ruhán keresztül átszűrjük, az uborkára öntjük, és most már hidegre tesszük. Pár nap alatt el kell fogyasztani, mert ha tovább tartjuk, az uborka megpuhul.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu