Vadas zsemlegombóccal

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Vadas: 1 kg szűzérme
1 nagyobb fej hagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/4 zellergumó
4 gerezd fokhagyma
mustár
3 db babérlevél

őrölt és egész bors
oregánó
koriandermag
mustármag
borókabogyó
pirospaprika
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl

Zsemlegombóc: 2 zsemle 1 evőkanál olaj
2 dl tej
15 dkg liszt
1/2 csokor finomra vágott
petrezselyem
1 tojás


Elkészítés:
A vadas elkészítése A vadashoz a húst lehártyázzuk,jól megmossuk és egészben feltesszük főni a felaprított zöldségekkel és fűszerekkel.Forrástól számítva 1 órán át főzzük. A levében hagyjuk kihűlni. Ha a hús kihűit, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A zöldségeket a főzőlével leturmixoljuk, majd felmelegítjük és a tejfölös liszttel behabarjuk.Ezután visszatesszük a hússzeleteket is. A zsemlegombóc: A körethez a zsemléket kb. 1,5 cm szélesen felszeleteljük és megpirít juk, majd apró kockákra vágjuk. A lisztből, a tejből,az olajból és a tojásból nokedlitésztát készítünk, végül a petrezselymet is belekeverjük.Ha a tészta elkészült,óvatosan beleforgatjuk a zsemlekockákat. Lobogó sós vízbe evőkanállal beszaggatjuk. Ha feljöttek a víz tetejére még kb. 5 percig főzzük leszűrjük é a vadashoz tálaljuk fel.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu