Vadas zsemlegombóccal
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
Vadas:
1 kg szűzérme
1 nagyobb fej hagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/4 zellergumó
4 gerezd fokhagyma
mustár
3 db babérlevél
só
őrölt és egész bors
oregánó
koriandermag
mustármag
borókabogyó
pirospaprika
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
Zsemlegombóc:
2 zsemle 1 evőkanál olaj
2 dl tej
15 dkg liszt
1/2 csokor finomra vágott
petrezselyem
1 tojás
Elkészítés:
A vadas elkészítése
A vadashoz a húst lehártyázzuk,jól megmossuk és egészben feltesszük főni
a felaprított zöldségekkel és fűszerekkel.Forrástól számítva 1 órán át
főzzük. A levében hagyjuk kihűlni. Ha a hús kihűit, 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
A zöldségeket a főzőlével leturmixoljuk, majd felmelegítjük
és a tejfölös liszttel behabarjuk.Ezután visszatesszük a hússzeleteket is.
A zsemlegombóc:
A körethez a zsemléket kb. 1,5 cm szélesen felszeleteljük és megpirít juk, majd
apró kockákra vágjuk. A lisztből, a tejből,az olajból és a tojásból nokedlitésztát készítünk,
végül a petrezselymet is belekeverjük.Ha a tészta elkészült,óvatosan beleforgatjuk
a zsemlekockákat. Lobogó sós vízbe evőkanállal beszaggatjuk. Ha feljöttek a víz
tetejére még kb. 5 percig főzzük leszűrjük é a vadashoz tálaljuk fel.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu