Szederkrémleves habgaluskával
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
35 dkg fekete szeder
10 dkg cukor
5 dkg liszt
l dl tejföl
citromhéj
fahéj
-szegfüszeg
citrom
só
Elkészítés:
A habgaluskához: 2 tojásfehérje,l ek. kristálycukor, 1,5 tk. őrölt fahéj.
Három deci vizét a cukorral, a citromhéjjal,a szegfüszeggel és a fahéjjal
felforralunk, majd hozzáadjuk a turmixolt, leszűrt szedret. A tejfölból
és a lisztből habarást készítünk, a főzőlével elkeverjük. Kavargatva a leveshez
öntjük, és kicsit forraljuk. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral és
a fahéjjal. Evőkanállal galuskákat formázunk,és cukros vizben kifőzünk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu