Szederkrémleves habgaluskával

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
35 dkg fekete szeder
10 dkg cukor
5 dkg liszt
l dl tejföl
citromhéj
fahéj
-szegfüszeg
citrom



Elkészítés:
A habgaluskához: 2 tojásfehérje,l ek. kristálycukor, 1,5 tk. őrölt fahéj. Három deci vizét a cukorral, a citromhéjjal,a szegfüszeggel és a fahéjjal felforralunk, majd hozzáadjuk a turmixolt, leszűrt szedret. A tejfölból és a lisztből habarást készítünk, a főzőlével elkeverjük. Kavargatva a leveshez öntjük, és kicsit forraljuk. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral és a fahéjjal. Evőkanállal galuskákat formázunk,és cukros vizben kifőzünk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu