Csont leves

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
Sertés
vagy marha csont
fehérrépa
sárgarépa
tv paprika
zeller
karalábé
pici vöröshagyma
kelkáposzta
karfiol

törött és szemes bors
petrezselyem zöld
levestészta. /Aki szereti az erőset az tehet bele csípős paprikát is/


Elkészítés:
A csontokat hideg vízben feltesszük főni, amikor felforr és habzik, akkor a habot leszedjük, majd a megtisztitott zöldségeket beletesszük, közben sózzuk és a szemes borsot is beletesszük, lassú tüzön főzzük tovább addig amig a zöldségek megpuhulnak és a legvégén még füszerezzük őrölt borssal, sóval, ízlés szerint tehetünk még bele pici őrölt szerecsen diót is. Közben egy külön edényben a levestésztát is megfőzzük, majd együtt tálaljuk az egészet.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu