Szilva lekvár

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Érett szilva
cukor


Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és főni tesszük kevés cukorral - kb. kilogrammonként 20 dkg -, az elején nagy lángon kezdjük főzni, majd később kisebbre vesszük a lángot, közben kavargatjuk. A lekvár állaga akkor lesz jó ha a szilvabőre kezd zsugorodni, illetve az egész massza sűrűsödni. Akkor jó, ha egy tányérra teszünk belőle egy kicsit és nem folyik szét. Ezután forrón kimosott, tiszta üvegekbe rakjuk, egy pici szalicilt tehetünk a tetejére, légmentesen lezárjuk az üvegeket és száraz dunsztba tesszük kihűlésig.


Eredetileg a szilvalekvár cukor nélkül készült.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu