Morzsasüti ( nyári gyümölcsökkel )

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 szép nagy nektarin ( másik neve:kopasz barack )
8 dkg liszt
4 dkg hideg vaj
4 dkg cukor
pisztácia
1 teáskanál fahéj

A ribizlimártáshoz: 30 dkg ribizli
3 evőkanál cukor
2 dl vörösbor
1 teáskanál keményítő

és még kell hozzá: 3 dl tejszín
2 evőkanál porcukor


Elkészítés:
Az összetevők közül: a lisztet, fahéjat és a vajat összekeverjük- elmorzsoljuk. A nektarinokat félbevágjuk...Belehelyezzük a morzsát, teszünk rá vagy beleszúrunk aprított pisztáciát. 200 fokos sütőben sütjük kb. 20 percig.

A tejszínhabot felverjük keményre... A ribizlimártáshoz a cukrot karamellizáljuk, és felengedjük borral, kicsit besűrítjük, majd ezután hozzáadjuk a ribizlit.Óvatosan keverjük, és kevés vízzel összekevert keményítővel besűrítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu