Morzsasüti ( nyári gyümölcsökkel )
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
4 szép nagy nektarin ( másik neve:kopasz barack )
8 dkg liszt
4 dkg hideg vaj
4 dkg cukor
pisztácia
1 teáskanál fahéj
A ribizlimártáshoz:
30 dkg ribizli
3 evőkanál cukor
2 dl vörösbor
1 teáskanál keményítő
és még kell hozzá:
3 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Az összetevők közül: a lisztet, fahéjat és a vajat összekeverjük- elmorzsoljuk.
A nektarinokat félbevágjuk...Belehelyezzük a morzsát, teszünk rá vagy beleszúrunk aprított pisztáciát. 200 fokos sütőben sütjük kb. 20 percig.
A tejszínhabot felverjük keményre...
A ribizlimártáshoz a cukrot karamellizáljuk, és felengedjük borral, kicsit besűrítjük, majd ezután hozzáadjuk a ribizlit.Óvatosan keverjük, és kevés vízzel összekevert keményítővel besűrítjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu