Olajban eltett aszalt paradicsom
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
l kg piros koktélparadicsom vagy apró lucullus
3 dl extra szűz olívaolaj
2-3 ág kakukkfű
2-3
ág rozmaring
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A paradicsomot négybe vágjuk, és sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk.
Közepesen meleg sütőbe tesszük,majd 20 perc múlva takaréklángori
(kb. 100 fok) 3-4 órát szárítjuk. Akkor jó, ha már ráncos, és nincs benne nedvesség. Ha kihűlt, üvegbe tesszük,és felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje. Beletesszük: a fűszereket, és lezárjuk. Két hét alatt érik össze.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu