Húsos krumpli

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg darált sertésdagadó
12 dkg kolozsvári szalonna
80 dkg burgonya
20 dkg lecsó
10 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl
3 evőkanál olaj
pirospaprika
őrölt bors



Elkészítés:
A burgonyát vízben főni tesszük, a megtisztitott vöröshagymát apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával és lepíritjuk. A megfőtt burgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Kiolajozott tepsi aljára egy sor burgonyát teszünk, rá lecsót, majd egy sor húst, ismét lecsót majd a vékonyan felszeletelt kolozsvári szalonnát. Meglocsoljuk tejföllel,ráterítjük a többi burgonyát és a tetejét bevonjuk tejföllel. Közepesen meleg sütőbe tesszük és készre sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu