Roma bográcsgulyás

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg csontozott marhalábszár
80 dkg burgonya
8 dkg zsir
15 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
20 dkg gomba
1 tojás
8 dkg liszt
őrölt köménymag
1 csokor petrezselyem
pirospaprika



Elkészítés:
A húst megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. a vöröshagymát megtisztitjuk, felapritjuk és a felhevitett zsiradékon megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, meglocsoljuk kevés vizzel, beletesszük a húst, majd megsózzuk. Őrölt köménnyel és pépesitett fokhagymával ízesitjük, majd mindig kevés vizet öntünk alá, fedő alatt készre pároljuk. Zsírjára piritjuk, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, paprikát, paradicsomot és gombát, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk, apróra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, és készre főzzük. A lisztből és tojásból tésztát kavarunk, a levesbe szaggatjuk, és összeforraljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu