Tortilla
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
25 dkg kukoricaliszt
1.75 dl víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy mély tálban, majd
addig gyúrjuk, amíg lágy és rugalmas massza lesz belőle. 12
részre osztjuk, és golyókat formázunk belőlük. Letakarjuk
konyharuhával, majd 15-20 percig pihentetjük. Lisztezett
gyúródeszkán 18 cm átmérőjű kerek lapokat nyújtunk,
felforrósított serpenyőben megsütjűk, míg hólyagok
keletkeznek rajta. Akkor átfordítjuk, és finoman kinyomjuk a
felfúvódott tésztát, végül aranybarnára sütjük. A tradicionális
tortilla keményebb a búzalisztből készültnél.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu