Tortilla

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
25 dkg kukoricaliszt
1.75 dl víz


Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy mély tálban, majd addig gyúrjuk, amíg lágy és rugalmas massza lesz belőle. 12 részre osztjuk, és golyókat formázunk belőlük. Letakarjuk konyharuhával, majd 15-20 percig pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán 18 cm átmérőjű kerek lapokat nyújtunk, felforrósított serpenyőben megsütjűk, míg hólyagok keletkeznek rajta. Akkor átfordítjuk, és finoman kinyomjuk a felfúvódott tésztát, végül aranybarnára sütjük. A tradicionális tortilla keményebb a búzalisztből készültnél.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu