Zürichi almás metélt

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg szélesmetélt
5 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
5 dkg mazsola
fél mokkáskanál reszeit citromhéj
2 nagy alma
1.5 dl tej
csipetnyi őrölt fahéj



Elkészítés:
A tésztát sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. Egy edényben leforrázzuk a tejjel, és lassú tűzön addig forraljuk, míg a leve elfő.A tűzről levéve, hagyjuk kihűlni.Közben jól kikeverjük a vajat a tojássárgákkal és a cukorral,majd hozzákeverjük a fahéjat, a citromhéjat és a beáztatott mazsolát. Beleforgatjuk a kihűlt tésztát, a meghámozott apró kockákra vágott almát, és végül a felvert tojásfehérjét.Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, előmelegített sütőbe toljuk,és mérsékelt tűznél mintegy 40 percig sütjük.Vaníliáscukorral meghintve, melegen tálaljuk




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu