Almás batyu

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 evőkanál zsír
tejföl
2 tojássárgája
2 evőkanál fehérbor
50 dkg alma
5 dkg cukor
fél citrom reszeit héja


Elkészítés:
A meghámozott, kimagozott almákat lereszeljük, és a fele cukorral meg a citromhéjjal sűrű péppé főzzük. A lisztből a margarinnal, a zsírral, a tojássárgákkal, a borral, a maradék cukorral és megfelelő mennyiségű tejföllelnem túl lágy tésztát qyúrunk. Háromszor nyújtjuk és hajtogatjuk, pihentetés nélkül, majd 1 cm vastagra nyújtjuk, és 7-8 cm-es kockákra vágjuk. A tésztalapok közepére halmozzuk az almapürét,majd a tészták sarkait felhajtjuk, és középen összenyomjuk.A batyukat megkenjük tojásfehérjével, és előmelegített sütőben,közepes tűznél szép pirosra sütjük. Vaníliás cukorral megszórva, melegen kínáijuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu