Ananászos sült karaj

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg rövidkaraj
1 doboz ananászbefőtt (karika)
2 dl tejszín
őrölt bors

olaj


Elkészítés:
A karajt ujjnyi vastagon a csontig bevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a vágatokba egy-egy ananászkarikát helyezünk. Tepsibe tesszük, olajjal megkenjük, és sütőben szép pirosra sütjük (közben többször meglocsoljük a levével).A húst kivesszük,és melegen tartjuk. Lapos fakanállal felvakarjuk a tepsi aljára sült húspörcöt, és a szafttal, a tejszínnel meg az ananász levével sűrű mártást főzünk belőle. A húst melegen, a mártással körülöntve tálaljuk.Párolt vegyes zöldségköretet adhatunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu