Puri

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 kiskanál őrölt feketebors
5 evőkanál vaj
ghí a sütéshez



Elkészítés:
A lisztet elvegyítjük a sóval és a borssal, majd langyos vízzel locsolgatva keményebb tésztát gyúrunk belőle. Jól kidagasztjuk, majd letakarjuk, és fél órán át pihentetjük. A tésztát 12 részre osztjuk, kerekre formázzuk, majd 2 mm vékonyságúra nyújtjuk. A ghít kerek serpenyőben felhevítjük,belerakjuk a tésztát, majd nagyobb kiszedőlapáttal a serpenyő aljára nyomjuk. Hagyjuk felpuffadni, megfordíijuk, mindkét oldalát megsütjük, közben ghível locsolgatjuk. Szitába szedjük, és megvárjuk, amíg lecsöpög róla a fölösleges zsiradék.


12 adag indiai étel

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu