Fekete bab kesudióval

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg fekete bab
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étkezési keményít
20 dkg kesudió
2 evőkanál olaj 3 evőkanál hoisinmártás
4 dl csirkeleves (lehet kockából is)
4 evőkanál fekete babmártás (csípös)


Elkészítés:
A sózott fekete babot előző este beáztatjuk, majd felhasználáskor leszűrjük. Felhevített olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a babot és a kesudiót. Hoisinmártással és babmártással ízesítjük, felöntjük a csirkelevessel,és lassú forralással készre pároljuk. Amikor a bab megpuhult,besűrítjük kevés vízzel elkevert keményítővel.


Kínai étel

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu