Sült tésztaroládok sertéshússal

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
20 dkg kínai kel
2 húsos papríka
1 csokor újhagyma
10 dkg gomba
2 chilipaprika
3 evőkanál ketchup
1 evőkanál szójaszósz
1 tojás
3 evőkanál kukoricaolaj
diónyi friss gyömbér
1 evőkanál szezámolaj

bors
olaj a sütéshez

A tésztához: 3 csésze liszt 1 csésze meleg víz
1 kiskanál só Vagy: 3 csésze liszt
3 tojás
3 csésze víz
1 kiskanál só


Elkészítés:
Az átszitált lisztből, és tetszés szerint az egyik változat hozzávalóiból kemény tésztát gyúrunk. Cipót formálunk a masszából,és nedves ruhába tekerve 2 óráig pihentetjük. Wokban felhevítjük az olajat, megfuttatjuk rajta az apróra vágott gyömbért, majd rátesszük a darált húst. Meghintjük sóval, borssal és erős tűzön megpirítjuk. Hozzákeverjük a megmosott,apróra vágott újhagymát, paprikát, gombát, és a felmetélt kínai kelt. Szójaszósszal, ketchuppel, pár csepp szezámolajjal ízesítjük, és jól összerázzuk, A tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk, majd 15x13 cm-es téglalapokra vágjuk. A széleit megkenjük felvert tojással, majd közepére tölteléket halmozunk.A tésztát szorosan feltekerjük, hogy sülés közben ki ne nyíljon. Bő, forró olajban kisütjük, majd tálalásker félbevágva tesszük az asztalra.Külön tálkában szója-, chiliszószt vagy édes-savanyú mártást kínálunk hozzá.


kínai étel

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu