Töltött avokádó

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 avokádó
2 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál borecet
fél lime leve

bors

A TÖLTELÉKHEZ: 3 evőkanál olívaolaj
1 chilipaprika
1 hagyma • 1 gerezd fokhagyma
12.5 dkg gomba
1 evőkanál friss koriander.

A TÁLAtÁSHOZ:
tejföl
meleg tortilla


Elkészítés:
Kis tálkában összekeverjük az olívaolajat a borecettel, a lime levével és a fűszerekkel.Kettévágjuk a két avokádót, a magokat eltávolítjuk. A friss gyümölcshúst bőven megkenjük vele, ez nem csak kellemes ízt ad neki, de nem is engedi, hogy megbarnuljon. Ezután félretesszük, míg a tölteléket elkészítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megforgatjuk rajta a vágott hagymát,fokhagymát, majd alacsonyabb hőfokon aranybarnára pirítjuk. Hozzátesszük a kis darabokra vágott gombát, chilit, majd, ha elkészült, a felaprított koriandert is belekeverjük.Levesszük a tűzről, és megtöltjük vele az előkészítet avokádókat. Kiolajazott tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőbe nyomjuk. Közepes hőfokon sütjük 15 percig. Tálaláskor tejfölt locsolunk rá, és friss, meleg tortillát kínálunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu