Almás vöröskáposzta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 kg vöröskáposzta
lk/kg alma
1 kanál cukor
fokhagyma
3 evőkanál olaj

köménymag


Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, forró olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megvágott, besózott, majd kicsavart káposztát, meglocsoljuk egy kanál ecettel vagy citromlével, ráhintjük a héjastul megreszelt almát, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben hozzáadunk egy késhegynyi köménymagot, és ha szükséges, kevés vizet öntünk alája.Táplálóbbá tehetjük, ha tálalás előtt 1-2 kanál tejfölt adunk hozzá, így önálló fogásként is fogyasztható.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu