Edeskáposzta-főzelék
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
80 dkg káposzta
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
5 dkg liszt
20 dkg szalonna
1 dl tejföl
hagyma
kapor
köménymag
só
Elkészítés:
A káposztát csíkokra vágjuk és a forró sós vízben a szalonnával
együtt félpuhára főzzük. Világos hagymás rántást készítünk,
ezzel a főzeléket berántjuk, kaporral, köménymaggal ízesítve,
teljesen puhára főzzük. Végül ízlés szerínt gyengén ecetezzük.
Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk és a szalonnát szeletekre vágva,
tetejére helyezzük. Önálló fogás.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu