Francia burgonya (körítés)

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 dl tejföl
1 tojássárgája

kevés reszelt szerecsendió
4 dkg vaj


Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, és karikákra vágva, kivajazott tűzálló tálba teritjük. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel, és közé reszelünk kevés szerecsendiót, A burgonyát megsózzuk, leöntjük a tejföllel,és a sütőben addig sütjűk, míg a mártást magába nem szívta, és a teteje szép arany színűre nem pirult. Ha a francia burgonyát önálló fogásnak akarjuk tálalni, a burgonya közé karikára vágott keménytojást, esetleg főtt sonkadarabokat vagy kolbászkarikákat is teszünk és rétegezve lerakjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu