Francia burgonya (körítés)
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 dl tejföl
1 tojássárgája
só
kevés reszelt szerecsendió
4 dkg vaj
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, és karikákra vágva, kivajazott
tűzálló tálba teritjük. A tojássárgáját simára keverjük
a tejföllel, és közé reszelünk kevés szerecsendiót, A burgonyát
megsózzuk, leöntjük a tejföllel,és a sütőben addig sütjűk, míg
a mártást magába nem szívta, és a teteje szép arany színűre nem
pirult.
Ha a francia burgonyát önálló fogásnak akarjuk tálalni, a burgonya
közé karikára vágott keménytojást, esetleg főtt sonkadarabokat
vagy kolbászkarikákat is teszünk és rétegezve lerakjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu