Paradicsomos burgonyafőzelék
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
2 dkg liszt
1 kg nyers vagy 1/2 liter eltett paradicsom
cukor
só
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát karíkákra vágjuk és sós vízbe főni
tesszük, hogy a víz éppen ellepje. A paradicsomot megtisztítjuk
zöld részeitől, kevés vízzel főni tesszük, és ha a héja már leválik,
paradicsomtörőn áttörjük. A zsiradékból, lisztből sötét zsemleszínű
rántást készítünk, és a paradicsommal felengedjük. A mártást sűrüre főzzük,s a főtt burgonyához hozzáadjuk. Pár percig együtt is főzzük, és ízlés szerint cukorral édesítjuk. Ha konzerv
paradicsomból készítjük, a rántásba egy kis doboz paradicsompürét
keverünk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu