Vegyeszöldség-felfújt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
10 dkg vaj
8 dkg liszt
5 dl tej
4 egész tojás
80 dkg vegyes zöldség: 20 dkg sárgarépa
20 dkg zöldborsó
20 dkg karfiol
20 dkg gomba (az egyes zöldségeket szükség szerint helyettesíthetjük karalábéval
petrezselyemgyökérrel vagy zellerrel)
5 dkg sajt
5 dkg apróra vágott sonka
só
Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát hosszú, vékony
csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szétszedjük.
Míndegyík zöldségfélét külön-külön megpároljuk 1-1
dkg vajban és kihűtjük. 5 dkg vajból 8 dkg liszttel, 5 dl langyos
tejjel sűrű fehérmártást készítünk. Ha félig kihűlt, hozzákeverjük
egyenként a tojássárgákat, 3 dkg reszelt sajtot, apróra vágott
sonkát és a tojások felvert habját. A zöldségeket összekeverjük,
és a másszával felváltva 3-4 soros rétegben helyezzük
el kikent formába. Legalul meg a tetején a felfújt alapanyaga
legyen. A formát lezárjuk és 40 percig gőzben főzzük. Kiborítva
nagyon mutatós, amint a vegyes zöldségek színei rétegekben
látszanak, ezért már a berakásnál figyeljünk arra, hogya zöldségek
egészen a szélekre kerüljenek. Tálaláskor vajas morzsával
vagy sajttal szórjuk meg és tejfölmártást adjunk hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu