Karfiolfelfújt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
80 dkg tisztított karfiol
5 dkg vaj
6-dkg liszt
3 dl tej
4 egész tojás
só
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szétszedve megfőzzük, 1/3 részét áttörjük. 5
dkg vajból, 6 dkg lisztből, 3 dl tejből sűrű fehérmártástkészítünk,
félig kihűtjük. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, az áttört karfiolt,
végül óvatosan hozzáadjuk a többi karfiolt és a tojások kemény
habját. Formába öntjük és 40 percig gőzben főzzük, vagy
sütőben gőzben sütjük. Kiborítva vajas morzsával meghintjük
és tejföl- vagy sajtmártást adunk hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu