Karfiolfelfújt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
80 dkg tisztított karfiol
5 dkg vaj
6-dkg liszt
3 dl tej
4 egész tojás



Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szétszedve megfőzzük, 1/3 részét áttörjük. 5 dkg vajból, 6 dkg lisztből, 3 dl tejből sűrű fehérmártástkészítünk, félig kihűtjük. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, az áttört karfiolt, végül óvatosan hozzáadjuk a többi karfiolt és a tojások kemény habját. Formába öntjük és 40 percig gőzben főzzük, vagy sütőben gőzben sütjük. Kiborítva vajas morzsával meghintjük és tejföl- vagy sajtmártást adunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu