Kellkáposztafelfújt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
80 dkg kelkáposzta
4 egész tojás
3 evőkanál olaj
vagy- 6 dkg zsír
esetleg vaj
8 dkg liszt
1/2 liter tej
5 dkg sonka vagy füstölt hús
5 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
só
Elkészítés:
A zsiradékból 8 dkg liszttel, 1/2 liter tejjel sűrű fehérmártást készítünk,
és félig kihűtjük. A kelkáposztát megfőzzük, a vastag ereket levágjuk, a vizet lecsurgatjuk róla és vékony laskákra vágjuk. A fehérmártáshoz hozzákeverjük a tojássárgákat, a kelkáposztát a reszelt sajtot, esetleg 10 dkg darált füstölt húst és a tojások kemény habját. Bezsírozott és morzsával meghintett kisebb
méretű mázas tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük, és félóráig jó tűznél sütjük, amíg a próbatűrői leválik. Ha megsült,kockára vágva tálaljuk, tetejét 2 dl tejföllel meglocsoljuk. Készíthetjük úgy is, mint a többi felfújtat, gőzben kifőzve. Igen kiadós, fő ételnek is megfelelő készítmény.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu