Húsfelfújt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
30 dkg főtt vagy sült hús
3 evőkanál olaj
vagy 6 dkg zsír
esetleg vaj
4 dkg liszt
3 dl tej
3 egész tojás
só
bors
Elkészítés:
A húst 3 dkg zsírral vagy vajjal kétszer ledaráljuk. A zsiradék
feléből, 4 dkg lisztből, 3 dl tejből sűrű fehérmártást készítünk .
Ha félig kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a darált húst,
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül elvegyítjük a tojások kemény
habjával. Kikent, formába öntjük és vízgőzön lassú forrás
mellett 40 percig főzzük. Kiborítva paradicsom-, gomba- vagy
citrommártást öntünk kőréje, vagy külön csészébe tálaljuk a mártást.
Ezt a felfújtat készíthetjük úgy is, hogy szaporítjuk 40 dkg
főtt kelkáposztával és három tojás helyett néggyel dolgozzuk el
a felfújtat.
Fő ételként tálaljuk.·
Maradék főtt vagy sült hús felhasználására igen alkalmas.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu