Húsfelfújt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg főtt vagy sült hús
3 evőkanál olaj vagy 6 dkg zsír
esetleg vaj
4 dkg liszt
3 dl tej
3 egész tojás

bors


Elkészítés:
A húst 3 dkg zsírral vagy vajjal kétszer ledaráljuk. A zsiradék feléből, 4 dkg lisztből, 3 dl tejből sűrű fehérmártást készítünk . Ha félig kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül elvegyítjük a tojások kemény habjával. Kikent, formába öntjük és vízgőzön lassú forrás mellett 40 percig főzzük. Kiborítva paradicsom-, gomba- vagy citrommártást öntünk kőréje, vagy külön csészébe tálaljuk a mártást. Ezt a felfújtat készíthetjük úgy is, hogy szaporítjuk 40 dkg főtt kelkáposztával és három tojás helyett néggyel dolgozzuk el a felfújtat. Fő ételként tálaljuk.·


Maradék főtt vagy sült hús felhasználására igen alkalmas.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu