Karfioltekercs

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Az alaphoz:
5 dkg vajból
8 dkg lisztből
1/2 liter tejből készült sűrű fehér mártás
3 egész tojás


Töltelék: 1/2 kg karfiol
1 dl tejföl
3 dkg reszelt sajt
5 dkg darált sonka


Elkészítés:
A félig kihűlt fehér mártást elkeverjük a tojássárgákkal és a tojások kemény habjával. Jól bezsírozott, lisztezett sütőlemezen 1 cm vastagságban elkenjük és forró sütőben 10-15 percig sütjük. Nedves szalvétára kiborítjuk és azonnal töltjük. A karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szétszedjük, hozzákeverjük az apróra vágott sonkát, egy kanál tejfölt, átforrósítjuk, ezzel a tekercslapot megtöltjük. Mint a pískótatekercset, összetekerjük és hosszúkás tálra helyezzük, két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu