Karfioltekercs
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
Az alaphoz:
5 dkg vajból
8 dkg lisztből
1/2 liter tejből
készült sűrű fehér mártás
3 egész tojás
só
Töltelék: 1/2 kg karfiol
1 dl tejföl
3 dkg reszelt sajt
5 dkg darált sonka
Elkészítés:
A félig kihűlt fehér mártást elkeverjük a tojássárgákkal és a tojások kemény habjával. Jól bezsírozott, lisztezett sütőlemezen
1 cm vastagságban elkenjük és forró sütőben 10-15 percig sütjük.
Nedves szalvétára kiborítjuk és azonnal töltjük.
A karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szétszedjük, hozzákeverjük
az apróra vágott sonkát, egy kanál tejfölt, átforrósítjuk,
ezzel a tekercslapot megtöltjük. Mint a pískótatekercset, összetekerjük
és hosszúkás tálra helyezzük, két ujjnyi vastag szeletekre
vágjuk, a tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk,
és forrón tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu