Gombás tekercs

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
a karfioltekercséhez hasonló alap; 2 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj
35 dkg gomba
1 csapott evőkanál liszt
kevés tej
1 deci tejföl; tetejére -2 dkg vaj
5 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
Az olajon vagy a vajon sóval, törött borssal fűszerezve megpároljuk a vastagabb szeletekre vágott gombát, zsírjára sütjük, majd a liszttel meghintve, kissé pirítjuk. Felengedjük a tejjel, sűrüre főzzük, és a tűzről levéve, elkeverjük benne a tejfölt. Ezzel töltjük a kisült tésztalapot, és összegöngyölve, forró tálra tesszük. Megöntözzük a 2 deka olvasztottvajjal, és a tetejét meghintjük sajttal.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu