Makaróni hússal lerakva
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
35 dkg makaróni
40 dkg sovány sertés- (vagy főtt
marha-) hús
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
egy kis fej hagyma
2 dl tejföl
paprika
8 dkg reszelt sajt
1 kanál paradicsompüré
Elkészítés:
A húst pörköltnek elkészítjük, paradicsommal ízesítjük és ledaráljuk. A makarónit kettétörjük bő, forró sós vízben kb. 15 percig főzzük. Kevés meleg zsiradékban megforgatjuk: majd mély tűzálló tálban a darált
hússal rétegesen összerakjuk, közben a tejföllel locsoljuk.
Forró sütőben 20 percig pirítjuk. Tálalásnál külön reszelt sajtot
adunk hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu