Makaróni hússal lerakva

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
35 dkg makaróni
40 dkg sovány sertés- (vagy főtt marha-) hús
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
egy kis fej hagyma
2 dl tejföl
paprika
8 dkg reszelt sajt
1 kanál paradicsompüré


Elkészítés:
A húst pörköltnek elkészítjük, paradicsommal ízesítjük és ledaráljuk. A makarónit kettétörjük bő, forró sós vízben kb. 15 percig főzzük. Kevés meleg zsiradékban megforgatjuk: majd mély tűzálló tálban a darált hússal rétegesen összerakjuk, közben a tejföllel locsoljuk. Forró sütőben 20 percig pirítjuk. Tálalásnál külön reszelt sajtot adunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu